top of page

ENERGIJSKO ČIŠČENJE PROSTOROV IN PREDMETOV

Pri energijskem čiščenju gre za energijsko čiščenje prostorov in predmetov, kjer je ostala zgoščena negativna energija, največkrat ljudi, ki so v teh prostorih bivali, umrli ali si lastili določen predmet, ali pa je bila negativna energija namerno/nenamerno poslana v prostor/predmet. 

 

Energetsko čiščenje prostora se priporoča, ko se človek preseli v drugo stanovanje, hišo, poslovni prostor, kjer je nekdo že bival oz. deloval. Priporoča se tudi, če v določenem prostoru nastanejo prevelika nesoglasja, če oseba obtiči na neki točki v življenju in ne ve, kako naprej. 

 

Na primer, če sta se v nekem stanovanju mož in žena prepirala, tepla in je prišlo celo do umora, so v tistem prostoru prisotne energije jeze, sovraštva, strahu, stresa, žalosti in še marsičesa drugega. Te energije začnejo počasi vplivati na nove stanovalce. Če v tak prostor pride mlad par, ki je pred tem živel harmonično in v sožitju, se sčasoma lahko začneta prepirati brez razumljivega vidnega vzroka. Lahko se začneta odtujevati, se razideta ali celo kaj hujšega. 

 

Včasih so nekatera stanovanja, hiše, posamezni bivalni prostori postavljeni na krajih, kjer je bilo včasih pokopališče, ali v bližini novih pokopališč. Problematični so tudi prostori in kraji, kjer je prišlo do tragičnih dogodkov, nesreč, bivši zapori, kjer so mučili ljudi, kraji, kjer so divjale vojne, se dogajala posilstva, umori. Na takih mestih so zelo veliki negativni čustveni naboji. Na takih mestih je zelo veliko človeških lupin, energijskih fragmentov, elementalov, duš, ki zaradi šoka niso zmožne iti v svetlejše sfere. 

 

To se lahko opazi oz. manifestira v sanjah, medsebojnih odnosih ali kako drugače. Včasih se zdi, kot da bi nekdo sanjal in podoživljal podobne dogodke, kot so se zgodili na določenem mestu z vsemi čustvenimi in miselnimi naboji; skratka z vsemi spremljajočimi stanji. Prijazen, vesel, odprt človek se lahko čez noč čisto spremeni. Postane sebičnež, zamerljivec, črnogled, hladnokrven. Nekateri bi rekli, da ga je obsedel hudič. Pojavijo se podobni simptomi, kot so značilni, če se na nekoga prilepijo škodljive entitete, elementali. 

 

Vse v vesolju je vibracija; vibracija vpliva na vibracijo. Vsak posamezen delček vsebuje celoto – v zgoščeni obliki. Prek delčka pridemo do celote. Vsak del našega življenja ali vse, česar smo se dotaknili, nosi energijski pečat, ki lahko služi za povezavo z nami na določeni ravni zavesti oz. nivoju delovanja (podpis, fotografija, nakit, krvna slika, koder las …).  

 

Razbiranje vibracije, energijskega ozadja, kvalitete prek dotika imenujemo psihometrija. Uvrščamo jo med zunajčutne (ekstrasenzorne) zaznave skupaj z jasnovidnostjo, telepatijo, prekognicijo (napoved bodočih dogodkov), retrokognicijo (videnje dogodkov iz preteklosti, ki jim nismo prisostvovali) in jasnoslišnostjo. Gre za zaznavanje, ki presega običajno dojemanje s petimi čutili. 

 

Na energijski ravni prostor in predmeti vsebujejo vse informacije o tem, kaj se v nekem prostoru dogaja oz. se je dogajalo. Predmeti nosijo informacije svojega nastanka – kdo jih je ustvaril, uporabljal, kaj se je z njimi dogajalo. 

 
Potek energijskega čiščenja 

Najpogosteje se uporablja morsko sol, riž, cvetlična darovanja, kadila, dišeče palčke, zvončke, glasbila, ploskanje rok, blagoslovljeno vodo, harmonično kroglico. V praksi se je pokazalo, da taki načini čiščenja niso najprimernejši, če se v prostoru nahajajo škodljive entitete, zelo zgoščene negativne energije, energije ki so lahko posledica zelo močnih destruktivnih čustvenih nabojev, miselnih form, energijskih ostankov pokojnih ljudi, uroki ali prekletstva, vezana na imovino. V takšnih primerih so te tehnike energijsko prešibke, problematičnih stvari se dotaknejo samo površinsko, vzroki pa ostajajo. Tudi duhovne tehnike, kot je klasični reiki, različne meditacije, vizualizacije, pogosto niso kos tem stvarem. 

 

V takih primerih pride bolj v poštev uporaba merkabe, zvoka, petja svetih besedil, manter, molitev in uporaba svetih ritualov, kot jih uporabljajo nekateri duhovniki, menihi, svečeniki. Tako energijsko čiščenje je tudi na splošno najboljše in najučinkovitejše. Izgubljene ali ujete »duše« se lahko popelje naprej v višje sfere, negativni energijski vzorci in čustva se odstranijo, transformirajo. Prostor se lahko prečisti dogodkov, ki so se zgodili desetletja, stoletja ali celo tisočletja prej.  

 

Problematična mesta 

Med takšna mesta lahko uvrstimo stanovanja (objekte, poslopja), v katerih so stanovali alkoholiki, narkomani, težki kriminalci, vedeževalci ali ljudje, ki so izvajali črne magijske obrede, šloganja, rituale.  

 

Oseba, ki se na novo preseli v takšen prostor, lahko včasih postane malo obsedena s kakšno škodljivo entiteto, ki je ostala v prostoru ali pa je vezana na sam prostor in išče zanjo potrebno energijo. V takšnih primerih oseba včasih čuti, kot da to ni njegova osebnost, mirni ljudje lahko postanejo zelo razdražljivi, začnejo se prepirati, počutijo se energijsko izčrpani, mučijo jih nočne more, strahovi, čudne sanje. 

 

V takšnih in podobnih primerih samo energijsko čiščenje prostora ni dovolj. Najprej je treba prekiniti, odstraniti, razrešiti karmične vezi s preteklimi energijami v tem prostoru, izvede se proces transformacije, s katerim se odstranijo škodljive entitete iz avre novih stanovalcev in tudi iz prostora. Da se lahko škodljiva entiteta prilepi na človekovo energijsko polje, mora v sebi imeti podoben ali enak podzavestni vzorec. Zato lahko nekoga mučijo nočne more, lahko tudi čuti, da ne pripadajo njemu, medtem ko lahko ostali člani njegove družine čisto mirno spijo in nimajo težav. V takšnih primerih se je treba zavedati, da nam tudi takšne izkušnje kažejo, kje se moramo izboljšati, kaj moramo ozavestiti, razrešiti.  

 

Raznorazni izdelki in zaščite, ki jih prodajajo za energetsko čiščenje prostora ali zaščito pred negativnimi vplivi – informirani izdelki, kristalne krogle, piramide, energijske ploščice, energijske slike, premazi ipd., nimajo velikega vpliva na stvari, ki so povezane s škodljivimi entitetami ali destruktivnimi podzavestnimi vzorci. V praksi so takšni predmeti učinkoviti samo v približno 15–20 % za to, za kar se reklamirajo in obljubljajo. 

 

Pojavi, ki so pogosto prisotni, kadar gre za škodljive entitete oz. nefizična bitja ali »prekleto hišo«: 

 • hrup, ki se ga ne da pojasniti: korakanje, brcanje, tolčenje, praskanje, zvoki, kot da je nekaj padlo ipd. V nekaterih primerih so lahko ti zvoki subtilni ali zelo glasni; 

 • odpiranje in zapiranje vrat, predalov; 

 • vklapljanje in izklapljanje električnih predmetov v hiši, kot so luči, TV, radio, računalnik, druge elektronske naprave; 

 • predmeti izginejo in se zopet pojavijo; 

 • nepojasnjene sence: pojavljanje senc nenavadnih oblik na mestih, kjer jih ne bi smelo biti. Včasih sence nimajo nobene določene oblike, včasih pa imajo človeško obliko; 

 • čudno obnašanje živali; 

 • občutek, kot da nekdo opazuje; 

 • psihokinetični pojavi – če se sliši odpiranje in zapiranje vrat, je to ena stvar, če pa se to tudi vidi, je to čisto druga stvar; 

 • občutek, kot da se vas nekdo dotakne; 

 • tihi glasovi, jokanje, šepetanje, kriki, včasih se lahko sliši tudi glasba neznanega izvora; 

 • občutek toplote ali mraza na določenem mestu v prostoru ali pa katerikoli drug način opazne razlike v temperaturi brez pojasnila; 

 • nepojasnjene vonjave; 

 • premikanje ali lebdenje predmetov: krožniki drsijo po mizi, slike padajo z zidov, močno loputanje z vrati, premikanje pohištva; 

 • fizični napadi: praske in modrice od udarcev, ki se jih ne da pojasniti. Taki dogodki so sicer zelo redki; 

 • drugi fizični dokazi: nerazložljivo pisanje po papirju, stenah, tleh, odtisi dlani in stopal na krajih, kjer jih ne bi smelo biti; 

 • prikazovanja. 

bottom of page